ניתוח הרניה – קילה על ידי דר’ משה דודאי

ניתוח לתיקון בקע בבטן הוא הליך כירורגי המבוצע לתיקון כשל המתרחש כאשר איבר או רקמת שומן בולטים החוצה דרך נקודה חלשה או פתח בשריר או ברקמת החיבור שמסביב.

בקעים נגרמים בדרך כלל באזור הבטן אך יכולים להתפתח גם בחלקים אחרים של הגוף.

ישנם סוגים שונים של בקע, כולל בקע טבורי (סביב הטבור), בקע מפשעתי (הסוג הנפוץ ביותר, המופיע במפשעה), בקע חתך שנגרם  מחתך ניתוחי קודם ובקע היאטלי שקורה בקיבה.

ניתוח לתיקון הבקע יכולה להיות ניתוח פתוח או לפרוסקופי (זעיר פולשני). ד”ר משה דודאי בעל ניסיון של הרבה שנים בביצוע ניתוחים לפרוסקופים.

בניתוח בקע לפרוסקופי, המנתח מבצע מספר חתכים קטנים ומשתמש באנדוסקופ (צינור דק ומואר עם מצלמה) כדי להנחות את מכשירי הניתוח.
לאחר מכן המנתח מניח רשת כדי לחזק את האזור המוחלש.
ניתוח מסוג זה מביא בדרך כלל להחלמה מהירה יותר ולפחות כאבים לאחר הניתוח בהשוואה לניתוח פתוח ויש גם פחות סיכון לזיהומים.

בניתוח בקע פתוח, המנתח מבצע חתך ליד מקום הבקע.
הרקמה הבולטת מוחזרת חזרה למקומה, והאזור המוחלש מחוזק בתפרים או רשת סינתטית.
ניתוח פתוח מתבצע כשיש בקעים גדולים יותר או כאשר המנתח מחליט שזו השיטה המתאימה ביותר.

הסבר של דר’ דודאי על ניתוח לפרוסקופי עם שימוש באנדוסקופ

החלמה מניתוח בקע

חשוב לעקוב בקפידה אחר ההוראות של המנתח לאחר הניתוח ולהשתתף בכל פגישות המעקב. סיבוכים לאחר ניתוח בקע הם נדירים יחסית אך יכולים לכלול זיהום, הישנות הבקע או כאב. אם יש אחרי הניתוח כאבים עזים, נפיחות, אדמומיות או תסמינים אחרים הנוגעים לניתוח לאחר הניתוח, כדאי להתייעץ עם הרופא המנתח.

ההחלמה לאחר ניתוח בקע משתנה בהתאם לסוג ההליך שנעשה ולבריאותו הכללית של המטופל. בדרך כלל מומלץ למבריאים להימנע מהרמה כבדה ומפעילות מאומצת למשך תקופה מסוימת כדי לאפשר ריפוי תקין.